Coaching-ul este o metoda de instruire si training a unei persoane sau a unui grup de persoane, cu scopul de a obtine un anumit scop sau de a dezvolta anumite capacitati sau abilitati.

Training-ul include seminarii, workshop-uri si practica supervizata.

Life coaching si personal coaching se refera practic la acelasi lucru, existand mai multe metode de coaching.

Coaching-ul sistemic se centreaza pe imbunatatirea eficacitatii si a optimizarii sistemelor umane: cupluri, familii si comunitati. Coaching-ul sistemic se refera la evaluarea functionarii sistemului (diagnosticul sistemului) si la scopuri, si pregateste membrii sistemului sa dezvolte planuri de coaching interactive pentru a ajunge la scopurile comune si individuale.

Coaching-ul studentilor sau coaching-ul pentru succes este directionat spre imbunatatirea experientei globale de invatare a studentilor, dezvoltand o serie de abilitati importante in cariera.

Coaching-ul pentru dizertatie ajuta studentii din ani terminali sau doctoranzii care au dificultati in cercetare si scrierea unei dizertatii.

Coaching-ul ontologic este o forma de coaching dezvoltata pentru organizatii, centrata pe modificarea si extinderea punctelor de vedere individuale sau ale grupului astfel incat sa se poata ajunge la noi modalitati de actiune.

Coaching-ul comportamental este o abordare care se bazeaza pe tehnici comportamentale cum sunt stabilirea scopurilor si activarea comportamentala.

Coaching-ul pentru intalniri ajuta persoanele care au dificultati in intalnirile romantice cu potentiali parteneri.

Tags:

Comments are closed