Team building este selectia, dezvoltarea si motivarea colectiva a echipelor si organizatiilor. Team-building-ul are la dispozitie o gama variata de tehnici de la evaluarea grupului la jocuri implicand dinamica de grup, si in general are la baza teoria dezvoltarii organizationale.

Procesul de team-building include:

Clarificarea scopurilor si construirea unei echipe sudate

Identificarea inhibitorilor din calea muncii in echipa, indepartarea si depasirea loc, sau daca acesti inhibitori nu pot fi indepartati, diminuarea efectului lor negativ asupra organizatiei/ echipei de lucru.

Ce face consilierul? In cadrul procesului de team-building sunt importante:

Identificarea simptomelor organizatiei, respectiv diagnosticul organizational, care raspunde la intrebarea: Ce nu merge? si  De ce nu merge?, astfel incat sa existe un tablou complet al motivelor, cauzelor, disfunctiilor din cadrul organizatiei.

Realizarea si implementarea interventiilor necesare pentru modificarea interactiunii si climatului organizational, in vederea cresterii productivitatii muncii si a ameliorarii stressului. Include managementul timpului, managementul relatiilor din cadrul organizatiei, managementul stresului, managementul conflictelor, etc.

Cursuri practice si teoretice cu angajatii si leaderii organizatiei.

Tags:

Comments are closed